Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ!


Απέναντι από το Ζερέτσι, στην Μακρυράχη, ευρίσκεται το «Σχισμένο Λιθάρι», ένας μεγάλος και ψηλός ογκόλιθος, ο οποίος «βλέπει» το χωριό. Σαν φυσικό δημιούργημα είναι εντυπωσιακό και επιβλητικό, οφείλει συνεπώς αυτός που επισκέπτεται το χωριό να το επισκεφτεί. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ψηλό βράχο, ο οποίος είναι κάθετα σχισμένος απ’ άκρη σ’ άκρη του. Μάλιστα, τμήμα της σχισμής αυτής επεκτείνεται και μέσα στο έδαφος δημιουργώντας είσοδο σπηλαίου.
Η πρόσβασή του είναι σχετικά εύκολη: Το καλοκαίρι μπορεί ο επισκέπτης με αυτοκίνητο να περάσει και το ποτάμι (σημειωτέον ότι Ζερέτσι σημαίνει «πάνω από το ποτάμι») και να φτάσει ακριβώς από κάτω του. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αφήσει το αυτοκίνητο δίπλα στο ποτάμι και πεζοπορώντας μία περίπου ώρα φτάνει στη βάση του.
Η θέα από την κορυφή του «Σχισμένου Λιθαριού» συναρπάζει. Μπορεί να δει από κει ο επισκέπτης, εκτός από όλο το χωριό, το ποτάμι, την αρχή της Λίμνης Μέγδοβα έως και τις παρυφές του Μουζακίου.
Όποιος επισκεφτεί, λοιπόν, το Ζερέτσι επιβάλλεται να επισκεφθεί το «Σχισμένο Λιθάρι». Η θέα και ο ουρανός θα τον συνεπάρει ……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: