Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Μερικα πραγματα για τα σκατα...

“Η πρώτη λέξη που μαθαίνει ένα μωρό — χωρίς το "σκ", βέβαια!”

~ Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τα σκατά

Τα σκατά είναι μια αρωματική και εύγευστη χημική ουσία, από τις πιο φημισμένες στο είδος της. Απόδειξη αυτού αποτελεί η επίκλησή τους σε φιλικές στιγμές και ως ιδιαιτέρως ευγενικής εκδήλωσης θαυμασμού. Παράδειγμα αποτελεί η φράση «Έχεις σκατά στο κεφάλι σου;», η οποία και υποδηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση για τις ενέργειες του συνομιλητή μας. Απαιτείται προσοχή για την αποφυγή σύγχυσης με την κολώνια.

Τα σκατά μπορούν να βρεθούν παντού. Στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στους υπονόμους, στην Αθήνα, όπου μπορείτε να φανταστείτε. Οι παράγοντές τους είναι συνήθως κοπρόσκυλα. Μετά, μια ομάδα συλλεκτών της ΚΟΥΡΑΔΑ Α.Ε. μαζεύει τα σκατά και τα διοχετεύει στην ατμόσφαιρα, κι έτσι τα απορροφά ο οργανισμός μας. Μετά, με το χάρισμα του λόγου, τα σκατά "ανταλλάσονται" μεταξύ των ανθρώπων μέχρι που να πεθάνουν.

Άλλα μέρη όπου μπορούν να βρεθούν τα σκατά είναι η ελληνική τηλεόραση, οι βόθροι και το Ίντερνετς.

Τα σκατά στη μαγειρική

Τα σκατά κατέχουν εξέχουσα θέση στην gourmet ηψηλή μαγειρική (haute cuisine) και είναι από τα πιο βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Το έντονο και διαπεραστικό άρωμά τους είναι αγαπητό σε όλους τους μεγαλους chef και συνοδεύουν ευχάριστα πιάτα με βάση το κόκκινο κρέας και τα ζυμαρικά. Ναι, είναι νόστιμα.Έχω φάει κι εγώ και μετά έχεζα 2 ώρες. Επίσης αν το φας η πούτσα σου γίνεται τριπλάσια, γιατί περιέχει το γαλλικό σκατο μέσα 3-4 μουνιά και έτσι γαμάς κιόλας. Καλά μιλάμε τα γαλλικά μουνιά είναι τέλεια για γαμίσι. ΓΑΜΑ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΦΑΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ.

Λέξεις σχετικές με τα σκατά

Χέζω

Η μόνη λέξη που έχει σχέση με σκατά και δεν ξεκινάει από "Σ", αναφέρεται στην πράξη του αφοδεύματος, σε αντίθεση με την αποβολή αερίων. Επίσης, χρησιμοποιείται για να "γράψεις κάποιον στα αρχίδια παλιά σου τα παπούτσια", π.χ. "σ' έχω χεσμένο!", "χέσε μας!" κ.λπ.=

Σκάτωμα

Σύμφωνα με το λεξικό του Μπάμπη Νιώτη, το σκάτωμα (ρ. σκατώνω, μεταβατικό και μη) είναι: 1. το πασάλειμμα ενός οποιουδήποτε χώρου ή αντικειμένου με την χημική ουσία του σκατού. 2. το να κάνεις κάτι εντελώς λάθος, δηλαδή "σκατά", π.χ. "ρε μαλάκα, δεν μπαίνουν έτσι τα καλώδια στην μπρίζα! Τα σκάτωσες!"

Σκατένιος

1. Αυτός που έχει το χρώμα Καφέ του Σκατού (εναλλακτικά: σκατί). Η λέξη χρησιμοποιείται ενίοτε ως αντίθετο του χρυσαφένιου. 2. Αυτός που είναι χαλασμένος, ή δεν λειτουργεί σωστά, π.χ. '"παράτα τα σκατένια τα Windows NT και βάλε Linux!"


  3.Ως υποτιμιτικό φαγητό

Επίσης μερικές φορές χρεισημοποιούν τα σκατά υποτιμιτικά όπως <<σκατούλα>> και πολλές φορές το χρησιμοποιούν και για φαγητό π.χ. "Φάε μια σκατούλα"

"Γι 'αυτό φάτε σκατά"

Σκατάς

Μυστηριωδώς, κανείς δεν χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη στον καθημερινό του λόγο, και συναντάται ΜΟΝΟ στα λεξικά! Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή η λέξη μαλάκας είναι τόσο εύχρηστη που καταλήγει να χρησιμεύει και ως αντωνυμία εκτός από επίθετο. Εν πάσει περιπτώσει, ο σκατάς είναι, πάνω-κάτω ο μαλάκας, αλλά με την σημασία του ανεπιθύμητου προσώπου (εναλλακτικά: κοπρίτης), κι όχι του αυνανιστή.

Shit

Κλασική Αμερικανική φράση, η οποία τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σ' όλη την υφήλιο. Είναι μια φράση-μπαλαντέρ η οποία χρησιμοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις (διατίθενται και μεταφράσεις για τους μη-αγγλομαθείς):

- How are you?
- Shit!
(-Πώς είσαι; -Σκατά!)

- What time is it?
- It's nine o' clock!
- SHIT!
(-Τι ώρα είναι; -Είναι 9! -ΣΚΑΤΑ!)

- What do we have for dinner?
- Shit with strawberries!
- Strawberries again?
(-Τι έχουμε για βραδυνό; -Σκατά με φράουλες -Πάλι φράουλες;)

Scatman

Γνωστός τζαζίστας της εποχής του, ο Scatman ήταν ένας τραγουδιστής που λάτρευε να μην γράφει στίχους για τα τραγούδια του. Αντίθετα, χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του "scatting", η οποία στην ουσία είναι η χρήση εκατομμυρίων ακατανόητων συλλαβών και η τοποθέτησή τους σε τέτοια σειρά, ώστε ο κόσμος να νομίζει πως αυτός τραγουδάει! Δυστυχώς, το κόλπο δεν "άντεξε" για πολύ, κι έτσι ο Scatman τα έκανε σκατά σε κάθε του συναυλία, επιβεβαιώνοντας πως, πια, είναι αντάξιος του ονόματός του.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apsogoooooooo
kai alla kai alla

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΕ ΣΚΑΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ